'' Met zoveel mogelijkheden heb je het maar makkelijk. ''

Gepubliceerd op 8 december 2016 om 09:43

Ik betrap mijzelf er steeds vaker op: klagen over hoe druk ik ben. En dan vooral niet naar anderen toe, maar voornamelijk naar mijzelf. Continu denk ik dat er echt niets meer bij moet komen en continu zeg ik 'ja' tegen weer iets nieuws.

Kom maar op, ik ben toch jong en ben in de bloei van mijn leven. Alles moet maar kunnen en toegeven dat het eigenlijk allemaal iets te veel wordt is toch echt uit den boze. Nee dat mag niet, want zwaar hebben we het zeker niet. Je bent gezond en jong, hebt (in mijn geval) nog geen kinderen en zware verplichtingen, dus waarom zou je het recht hebben om nee te zeggen of zelfs te klagen over je drukke schema?

Juist om bovenstaande zaken zeg ik tegen alles 'ja'. Laatst hoorde ik iemand op tv zeggen: 'als je ja zegt tegen iets waar je eigenlijk geen energie of behoefte aan hebt, zeg je eigenlijk nee tegen jezelf'. En eigenlijk slaat dat de spijker op zijn kop. Met alle keuzes en mogelijkheden die wij hebben is het gemakkelijk om jezelf voorbij te lopen. 
Ik ben momenteel fulltime aan het werk, heb veel vriendinnen, veel familie verplichtingen (die ik uiteraard ontzettend leuk vind), een relatie met een heerlijke vent, net een huis gekocht en zo nu en dan probeer ik ook nog even wat te sporten want een strak lichaam hoort er natuurlijk ook bij.. Eigenlijk valt het wel mee als ik het zo zie staan. Maar dat is in mijn hoofd toch echt even anders. 
Ik zit er op dit moment aan te denken om vier dagen te gaan werken en krijg geregeld de vraag: 'wil je dan weer gaan studeren?' of 'wat wil je op die ene dag dan gaan doen?'. Nou, vooral mijzelf. Ik wil vooral mijzelf wat tijd geven. Wat ik dan ga doen, geen idee. Ik heb voor mijn gevoel nu al te weinig uren in een dag, dus ik ben er zeker van dat ook die ene 'vrije' dag wel weer volgepland kan worden.. of misschien wat ademruimte voor mijzelf? #Loopbaan

 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.