Kleding voor 'onze leeftijd'?

Gepubliceerd op 25 januari 2017 om 10:40

Nieuw jaar, nieuwe kansen? Of nieuwe kleding? In elk geval is januari zo'n maand waarin ik de balans opmaak en mijn kledingkast uitruim. Wat heb ik afgelopen jaar niet aan gehad en waarvan wist ik het bestaan niet eens? En, de vraag die steeds vaker rijst: waar ben ik nu echt té oud voor?

Mijn kast puilt uit. Of liever gezegd, mijn 4 kasten en mijn kledingrek puilen allemaal uit. Om nog maar te zwijgen over de dozen (ja echt) vol schoenen die verstopt zijn her en der. Kleding bij m'n ouders, kleding bij zusjes, kleding weggestopt voor 'als'.. Ik ben de levende stereotype vrouw. Hier wat gedachten waar ik deze missie mee trotseer:

Heb ik het her afgelopen jaar nog gedragen?
Bij veel dingen is het antwoord nee. Nee? Weg ermee!

Is de kwaliteit leeftijd waardig?
Daar bedoel ik het volgende mee: vroeger wilde ik alles kopen als het onder een tientje was. Wellicht dat ik dat ooit nog eens nodig zou hebben. Helaas is daardoor de kwaliteit in m'n kleding niet door gewaarborgd, integendeel. Mijn missie is;

Kwaliteit boven kwantiteit
Heb ik 10 zwarte shirtjes met korte mouwen? Welke 6 doe ik er weg? Welk materiaal en welke pasvorm draag ik nou het liefst? De rest neemt alleen maar ruimte in beslag.

Welke pasvorm heb ik en wat flatteert?
Leer je lichaam kennen. Inmiddels ken ik de mijne. Hele korte shorts? Moet ik niet doen. Hele lage heupbroeken idem. Eigenlijk wist ik dat wel toen ik ze kocht, maar het was of een koopje of 'hip' dus ik moest wel. Verleden tijd en verleden tijd in mijn kast.

Voor welke occasion kleed ik me?
Heel belangrijk. Ik heb namelijk een overgoot gedeelte 'weekendkleding' terwijl ik in het weekend vaak (zeker op zondag) een chill outfit draag zonder poespas. Totaal niet effectief dus. Als je 5 dagen per week werkt, koop dan meer werkkleding dan vrijetijdskleding en vind hierin je stijl.

Welke basics heb ik nodig?
Hier wil ik graag mee afsluiten. Ik ben namelijk op een basic hunt. Ik ga investeren in basics. Aan de hand van een capsule lijst wordt dit mijn missie. Houd de blog in de gaten, dan kunnen we wellicht wat samen doen! #Kleding


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.