Chronisch moe? Zo lijkt het soms wel!

Gepubliceerd op 28 januari 2017 om 07:53

Ik ben me ervan bewust dat klagen niets helpt en dat alles altijd veel erger kan, maar ik merk het bij mezelf. Steeds meer en steeds vaker. Zo oud ben ik toch nog niet? En toch lijkt het wel zo: ik ben altijd moe.

Terwijl ik de eerste alinea typ weet ik dat ik er wat aan moet doen.. Goed kan het namelijk niet zijn. Maar er iets aan doen kost energie, toch? en juist dat ontbreekt geregeld. Ik ben op onderzoek uitgegaan en ben eerst in m'n directe omgeving gaan vragen: ben ik de enige?

Je bent niet de enige
Gelukkig! Maar maakt dat eigenlijk De situatie beter? Eigenlijk juist zorgelijker. Want op deze leeftijd is dat het laatste wat mij normaal lijkt. (Zie onderstaand artikel) onderzoekt zegt dat we niet lui zijn, maar moe van de excellentiedruk en dit begint al op school.  Altijd alles maar moeten willen en moeten doen en de beste in zijn. Overal ja tegen zeggen. Oké maar het is dus normaal. Bah.
 
Opgebrand
Ik las een Artikel genaamd 'moe en opgebrand'. Helaas voelde ik een soort herkenning want zo voelt het vaak wel. Ik kom thuis, na weer een dag werken, en bereid me mentaal voor op de volgende dag werken. En vervolgens herhaal ik dat een paar keer per week tot het weekend. Dan ga ik me mentaal voorbereiden op maandag. 
Ik zeg bewust mentaal, want fysiek kan het zijn dat ik na mijn werk nog overal en nergens ben. Want..
 
Ik plan mijn week te vol
Ik kan maar nauwelijks witruimte in mijn agenda vinden. Alles wordt volgepland. Heel gezellig, en ik doe het zelf. Maar. Ik mis toch echt een paar dagen in mijn agenda, daar waar ik niets kan plannen. Een date met mezelf zeg maar. Door al dat plannen is het spontane er namelijk voor een groot deel vanaf. En spontaan doen waar je op dat moment zin in hebt, dat is juist waar je energie van krijgt!
 
Wat gaan we eraan doen?
Sporten, meer slapen, beter eten, vaker nee zeggen, etc. Ja dat snap ik, maar wat ga ik er nu aan doen? Ik schrap mijn plannen voor vanavond, leg uit dat ik even niets wil, ga me er niet voor schamen en zie wel wat ik vanavond ga doen. Of niet ga doen. Babysteps. Nu jij? #Body
 
Herkennen jullie dat?

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.