Heb jij last van een quaterlife-crisis? Zo herken je hem!

Gepubliceerd op 15 maart 2017 om 20:10

Het schijnt iets normaals te zijn om af en toe het idee te hebben dat je in een sleur zit. Ik heb het echter te vaak naar mijn idee. Soms zie ik mezelf als een hamstertje dat in een radje loopt, steeds hetzelfde radje in steeds hetzelfde kooitje. Goede metafoor eigenlijk, ook die kooi. En ik ben nog zo jong!

De feiten liegen niet: ik werk maandag tot vrijdag, met als hoogtepunt de vrijdagmiddagborrel. Dat mag ik mijn zorgen nog even uitstellen doordat ik ze verdoof met een goede rode wijn. Als het weekend is ben ik moe, maar ondertussen erg blij! Zaterdag is feest en kan ik doen wat ik wil om vervolgens op zondag alweer rustig aan te doen en ook rustig aan te denken aan morgen: want dan moeten we weer. En oja, ik heb ook 25 vakantiedagen waar ik mijzelf mee zoet houd. Maar als ik zo naar mijn leventje kijk, is het een en al herhaling en is de spanning er, vooral op werkgebied, uit. Het is routinewerk. Niets mis mee, maar ik heb het gevoel dat ik in een sleur zit.
Ik vond een artikel waarin de quaterlifecrisis werd besproken en de symptomen van deze 'kwaal'. Hieronder vind je ze terug:

 

1. Je dagdroomt over een leven waar je 'meer' uithaalt maar weet niet zo goed wat dat is.

2. Je gaat niet over tot actie om te ontdekken wat dat is

3. Je denkt met heimwee terug aan je schooltijd/vroeger: toen was je zo zorgeloos

4. Je haat het idee van een budget maken maar komt er ook gewoon niet onderuit

5. Je liefdesleven bestaat uit het zijn met 'de ware' of het zoeken hiernaar, want.. de tijd tikt!

6. Je bent bang om te falen

7. Je bedenkt of je vrienden wel echt je vrienden zijn, die waar je mee door wilt

8. Je vergelijkt je constant met mensen van dezelfde leeftijd

9. Of met je ouders toen zij jouw leeftijd hadden

10. Je had je je 20er jaren toch heel anders voorgesteld

 

Ik ben schuldig aan al het bovenstaande. Maar ik heb ook tips nodig om er weer uit te komen. Hebben jullie die? Ik ga zelf in elk geval op onderzoek uit en laat het jullie weten wanneer ik wat wijzer ben geworden. Vermoeiend zeg, volwassen zijn..

#Mindful


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Eveline
6 jaar geleden

Zo herkenbaar! Iedereen weet wat ie aan het doen is om me heen, althans dat lijkt zo. En ik denk alleen maar is dit het nou?! Sommige reageren met, achjoh je krijgt betaald, je vind t niet stom, wat wil je nog meer dan. Anderen met je moet je droom achterna, start nou je eigen bedrijf waar je het al zolang over hebt.. Maarja, zo makkelijk is dat nog niet... Dilemma's!

Hetdertigersdilemma.nl
6 jaar geleden

Gelukkig zijn we niet de enige Eveline! Maar ach, maakt dat het anders? Delen is in elk geval gezelliger..
Dank ook voor je mailtje, ik zal deze zo even beantwoorden!