Het draait allemaal om geld. Leven komt later.

Gepubliceerd op 26 april 2017 om 18:24

Een regenachtige woensdagmiddag. Ik ben sinds kort 36 uur gaan werken, dat betekent dat ik eens in de twee weken vrij ben. Vrij om naast werk ook nog een leven te hebben. Maar vandaag niet helemaal hoor, vandaag heb ik namelijk schoongemaakt. Want ja, anders moet ik dat in het weekend doen. In het weekend ga ik dus echt doen wat ik wil doen. Oh- wacht, niet dit weekend, want dan moet ik naar een verjaardag (hoewel, dat is wel leuk) en heb ik nog wat huisbezoeken staan (dat krijg je met een nieuw huis, iedereen komt gezellig langs!). Oh - nog meer schoonmaken dus. Want ze moeten wel weten dat we alles op orde hebben, zaken gaan goed, ik heb genoeg tijd om het huis schoon te houden.. Die 8 uur die ik er dus eens in de twee weken bij krijg, ga ik daar dan nou echt wat mee doen?

Het klinkt dramatisch; ik heb het gevoel dat ik nooit aan mezelf toe kom. Maar eigenlijk heb ik zoveel luxe voor mezelf gecreëerd dat ik al die luxe probeer te onderhouden en te behouden, waardoor ik continu aan het werk ben om alle ballen in de lucht te houden. En ik heb zoveel dromen. Toch? Maar word ik nou echt door tijd tegengehouden of zit ik mijn tijd te verspillen aan zaken die ik niet belangrijk vind? 

' Geld maakt niet gelukkig'. Daar ben ik het niet mee eens.. het maakt mij namelijk wel gelukkig. Het zorgt namelijk dat ik genoeg middelen heb om te genieten van een hapje en drankje op het terras met vriendinnen en familie, en het zorgt er hopelijk straks voor dat ik niet hoef te werken voor een baas waar ik niet voor wil werken. Maar in essentie ben ik niet bij met dit middel, want het forceert mij niet om het geluk elders te zoeken. Poeh wat diep, maar het is zo. Ik zou zoveel meer uit het leven moeten halen dan geld verdienen om dat vervolgens weer uit te geven. Ik heb het gevoel dat ik in een visuele cirkel zit, waar ik mijzelf toelaat het geld nodig te hebben, en telkens weer aan de levensstijl aan te passen dat passend is bij dat salaris dat ik op dat moment heb. Vroegah, toen ik nog stufie had, toen was ik rijker dan rijk, maar met zoveel minder geld. 

Vervelend genoeg heb je voor alles geld nodig en is geld altijd het antwoord. Wil je een fijn huis? Geld. Wil je meedoen in het sociale leven van je vrienden en bij alle etentjes zijn? Geld. Wil je ontspannen op vakantie omdat je zo moe wordt van het werken? Geld. Wat wil je op je verjaardag op je tiende? Geld. En eigenlijk zou het ook nu nog handig zijn; Geld. Gatver, ik wil dat niet meer. Helaas kan ik niet met liefde en gezondheid betalen bij de Appie. Maar kan het ook anders? 

Graag wil ik trouwen, en kinderen. kan dat? Kan ik dat wel betalen? Pff.. Geld. 

#Financien #Wonen


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.