Wil je het wel echt? Koste wat kost?

Gepubliceerd op 10 mei 2017 om 09:26

Ai, dat klinkt best heftig. Maar zo is het wel. We hebben allemaal zoveel dromen, zoveel wensen die we naar eigen zeggen 'echt willen'. Ik wil bijvoorbeeld echt graag een mooi groot huis ergens buitenaf met een zwembad in de tuin. En ook wel graag indoor hoor. En wat ik ook graag wil is een strakke buik en een afgetrainde kont. Maar ben ik bereid om mezelf een hernia te werken of om elke dag een paar uur in de gym door te brengen? Nou nee. Dat is het me dus niet waard. Daar ga ik al: ik wil het dus niet graag genoeg.

IMG_6691.jpgIk kom er bij mezelf steeds vaker achter: ik wil wel graag resultaat maar het harde werken, ho maar. En precies daaraan kan je merken dat je sommige dingen niet echt wil. Ik wil die vila dus niet. 'Jawel', hoor ik mezelf denken. Maar nee, want als ik dat wilde, dan had ik wel een extra baantje genomen om koste wat kost mijn doel te bereiken. En juist dat Koste Wat Kost, dat is the pain in the ass.

Ik las laatst een boek dat het voorgaande beschrijft. En het is een eye-opener, want als je iets echt wil dan kan je het bereiken. Die strakke billen? Kan, maar wil ik daarvoor in de gym ploeteren terwijl ik ook met mijn vriendinnen een wijntje kan pakken? Nee. Dus nee, ik wil het niet. Niet koste wat kost.

Een leuke oefening is op te schrijven waarvoor je bereid bent te lijden. Wat is het waard om the extra mile te gaan? Wat is het waard om op een houtje te bijten of om andere dingen voor te laten? '' You have to choose what is worth suffering for. '' Dat klinkt zo super zwaar, maar als het allemaal in de soep loopt: wat is het je dan waard? Het is makkelijk om op te schrijven je wel wil, maar dat kan iedereen. Maar diep in je hart kijken, en zien waarvoor je bereid bent bepaalde zaken op te offeren of te laten, dat zorgt ervoor dat je inziet wat echt belangrijk voor je is.

Zo kom ik erachter dat ik heel graag een goede baan wilde, maar ik wilde het niet koste wat kost. Want ik wil daarvoor niet uren overwerken, en niet mijn weekenden opgeven om calls te doen, die ervoor zorgen dat ik op maandag nog meer werk heb. Misschien voor de baan van mijn dromen, maar niet koste wat kost.

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.