Als je nog steeds niet weet wat je 'later" wil worden.. Tips please!

Gepubliceerd op 17 mei 2017 om 12:17

'Later als ik groot ben word ik dolfijnentrainster'. Ik wist het helemaal zeker, dat was mijn toekomst. Dat ik daarvoor eigenlijk mijn ABC, en meer, diploma al veel eerder op zak moest hebben was een bijzaak. Ik wilde het, dus zo zou het gebeuren. Als ik het aan anderen vertelden gingen ze er leuk in mee, dat kon natuurlijk ook best! Naarmate ik ouder werd kreeg ik vaker de 'ja, wie wil dat nou niet? Alle meisjes willen dat, dat verandert nog wel'.. En toen ik nog wat ouder was kreeg ik vaak de beren op de weg te horen, waarom het allemaal niet mogelijk zou zijn. En daar luisterde ik gewoon naar, ze zouden het wel weten. Maar hebben ze eigenlijk wel gelijk gehad of luisterde ik naar doorgewinterde pessimisten die zelf tevreden waren met een leven waarin ze settelden? En weet ik daarom nog steeds niet wat ik later wil worden?

Momenteel werk ik in een branche die totaal niets te maken heeft met hetgeen waarvoor ik gestudeerd heb. Prima hoor, want ik deed die studie ook maar omdat ik eigenlijk niet wist wat ik moest; lekker safe in de middenmoot. Toch denk ik, net als veel anderen om mij heen, geregeld: 'is dit het nou?'. Een hele nare gedachte nog voor je dertigste. En eigenlijk altijd!
Hoe vind je nou je passie, en hoe weet je nou wat je later wil worden? Moeten we dan niet gewoon terug naar de kern en kijken waar we blij van worden? Of kijken we naar waar we goed in zijn en wordt dat uiteindelijk doorslaggevend? Een klein onderzoekje helpt!

Tip 1: Wees creatief!
Maak een visionboard waarin jij alle knipsels plakt waar jij blij/voldaan/vrolijk van wordt. Het maakt niet uit. Als jij vindt dat ze op je bord moeten, moeten ze erop. Creatief bezig zijn triggert het brein om tot nieuwe inzichten te komen.

Tip 2: Schrijf!
Ja, dat kan ik zeer zeker beamen. Pak pen en papier en schrijf aan een stuk door alles wat in je opkomt. Eigenlijk mag je pen het papier niet verlaten. Als je even treuzelt schrijf je 'ik weet niet wat ik moet schrijven.. ' etc, als je maar doorschrijft. Je zal verbaast zijn van hetgeen je allemaal opschrijft. Wellicht zit er een rode draad in? (of gaat het zoals bij mij over pizza's in Italie..?)

Tip 3: Als ik de loterij zou winnen..
Dan wat? Wat zou je dan doen? Waarschijnlijk niet werken waar je nu werkt maar heel ergens anders! Helpt heel erg deze!

Tip 4: Als je down bent dan doe je dit om jezelf op te vrolijken
Probeer niet direct in materieel te denken maar waar ga je dan heen? Vind je buiten zijn belangrijk of ben je liever alleen?

Tip 5: Heb je geen hobby?
Ik heb dus eigenlijk niet echt een hobby, nooit echt gehad. Wat doe je in je vrije tijd? Bij mij krijg je de 'met vriendinnen leuke dingen doen'. Probeer erachter te komen wat je hobby is. Ik zal daar nog een nieuwe blog aan wijdden want ik ben zelf ook heel benieuwd wat ik daarover vind, maar wellicht kan je wel in een bepaalde richting denken. Ik zoek het in elk geval in de creatieve hoek, dat weet ik dan weer wel.

Tip 6: Denk niet in onmogelijkheden maar in kansen
Ja - DUH! Maar nee echt. Wat heb je nodig om je lekkerder te voelen en om elke dag met volle moed uit bed te stappen? Vaak is dat niet eens echt materieel, maar wellicht een andere instelling of een helpende hand.

Tip 7: Test!
Op de middelbareschool had je beroepskeuze testen. Toen vond ik dat volkomen onlogisch, maar eigenlijk is het zo handig! Google je suf: of gebruik deze: https://www.123test.nl/beroepentest/

Ik hoor graag jullie bevindingen! Geniet van deze lekker zonnige dag!


Gratis Beroepskeuzetest | Beroepentest | 123test.nl
www.123test.nl
Met deze gratis Beroepskeuzetest ontvang je direct je uitslag. Doe deze beroepentest en ontdek welk soort beroep en werkzaamheden het beste bij je passen.

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.