Quit your job! De belangrijkste redenen om je baan op te zeggen?

Gepubliceerd op 12 juni 2017 om 12:56

Een hele lange tijd hik ik aan tegen het feit dat mijn huidige werk niet meer voldoet aan hetgeen ik in een baan zoek. De spreekwoordelijke koek is op, helaas. Hoewel ik echt al een hele lange tijd dit gevoel heb, is echt ontslag nemen een hele grote stap. Je zegt je zekerheid op, je vertrouwde plekje, krijg je wel een nieuwe baan en nog belangrijker: wat wil je dan wel? Alle voors-en-tegens in een lijstje en je hebt je antwoord toch? Is dat echt zo makkelijk? Ik onderzocht de top 5 redenen waarom mensen ontslag nemen.

Intermediar deed een onderzoek naar de top 5 redenen waarom en deze vind je hieronder:

1. Je baan veroorzaakt gezondheidsproblemen of stress
2. Er is geen promotie meer te maken
3. Je kunt je vaardigheden niet verder ontwikkelen
4. Er is extreem veel onzekerheid op werk
5. Je bent er mentaal niet meer bij

Toch ben ik na het zien van bovenstaande redenen nog mijn twijfels. Zijn deze redenen nou echt dé redenen voor mensen (van onze leeftijd)? Wellicht zijn de redenen voor Millenials net wat anders? Een nieuw onderzoek wijst uit:

Gallup Business Journal:
-21% van de Millennials heeft in het afgelopen jaar zijn baan verandert
- 6 op de 10 Millennials staat op dit moment open voor een nieuwe baan
- 50% zegt maar bij deze baan te werken in een jaar tijd

Zijn we dan echt van die Job Hoppers en eigenlijk nooit tevreden? In de topic Self-Growth zie je een Millennials filmpje dat erg interessant is om te kijken in deze categorie. Hierin wordt ook uitgelegd dat met zo veel keuzes we 'verwend' zijn geraakt en eigenlijk altijd streven naar meer voldoening en groei. Wanneer iets ons niet zint, kunnen we gewoon door: dus we doen het ook.
Ik vind het zelf niet een verwend iets, of iets negatiefs: het is heerlijk! Waarom zouden we niet gewoon allemaal kunnen doen waar we blij van worden en waar we goed in zijn? Uiteraard dienen de beroepen die minder populair zijn niet uit te sterven, maar de manier waarop kan wellicht wel veranderen?

Bij mij en mijn vriendinnen een kleine steekproef gedaan en die wijst het volgende uit:

1. Nummer 1 reden om weg te gaan bij een baan voor ons is dat de baan geen voldoening geeft. Het is simpelweg niet waar ons hart ligt. We streven naar meer en streven naar het ideaal beeld, in balans met ons privé leven.
2. Nog een belangrijke reden zijn de arbeidsvoorwaarden: en dan niet eens per se het salaris! Kunnen we thuis werken? Zijn we vrij in keuze van werkplek en voelen we ons verantwoordelijk voor onze eigen boontjes?
3. Leuk. Gek woord. Maar dat zegt genoeg. We vinden het niet meer leuk. En dat is toch wel doorslaggevend voor ons.

Wat zijn jouw belangrijkste redenen? Ik ben super benieuwd!

Ps. ik heb vorige week ontslag genomen (whaaaaa!)


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

TessaC
6 jaar geleden

Wow, wat een stap! gefeliciteerd met de keuze. Ik heb tot twee keer toe ontslag genomen met name op intuitie/gevoel. En ik heb er nog geen dag spijt van gehad! Of alles gaat lopen zoals je hoopt dat weet je nooit, maar je creeert in ieder geval de kans! Als je blijft zitten, weet je wat je hebt, maar dat is het dan ook! Succes met je volgende stap, het kon wel eens mooier (en misschien ook anders) uitpakken dan je vooraf hebt kunnen bedenken! Ik heb sindsdien dingen meegemaakt die ik nooit had durven bedenken. You go girl!