Als je vooral weet wat je niet wil, weet je dan wat je wel wil?

Gepubliceerd op 5 juli 2017 om 18:21

Ik heb persoonlijk een hekel aan mensen die tegen dingen zijn. Protesten zijn vaak tegen iets, anders dan voor het tegenovergestelde. Toch betrap ik mijzelf erop dat ik vooral zit te klagen over die dingen die me niet aanstaan. En dat ik zo aan het klagen ben, dat staat me ook niet aan. Kan je er achter komen wat je wel wil, door de dingen die je niet wil te bekijken? Voor het gemak neem ik mijn eigen carriere onder de loep, maar waarschijnlijk is het wel met meerdere aspecten in mijn leven toe te passen (als het werkt)! Lets try this!

Wat wil ik dan allemaal niet?

Heb je even? Ik ben de Nederlandse klaagmuur geworden. Nee, het is niet dat ik er niets aan doe. Ik schrijf het van me af, ik zoek een nieuwe baan, ik praat erover. Maar genoeg van dat, hier is mijn lijstje:

- Ik wil niet leven voor mijn werk

- Eigenlijk wil ik niet dat mijn werk als werk voelt

- Wil ik eigenlijk wel werken voor een baas? 

- Ik wil niet werken in een commericiele omgeving 

- Ik wil geen 9 tot 5 baan

- Ik wil geen bureacratisch gezeik 

 

Ben ik wel realistisch?

Ik ben mij ervan bewust dat bovenstaande voor veel mensen geldt. Maar voor mij ook, echt echt. Tegenwoordig denk ik vaak dat ik er bijna ben, dat ik klaar ben voor de start, en dan komt realiteit als een bus om de hoek kijken. Ik heb een hoop beren op mijn weggetje, die ik allemaal stuk voor stuk weg moet jagen. Beren als hypotheek, zekerheid, nog meer geldzaken, verantwoordelijkheid voor anderen etc. 

 

De grootste beer

O mijn god, nu ik dit typ zie ik al die beren op dat weggetje en betrap ik mijzelf erop te denken ' tja, de grootste beer dat ben je zelf'. Ja, ik heb gelijk, dat ben ik zelf! Ik denk zo veel in onmogelijkheden dat ik al die beren voed, en zij daar weer van groeien. Tot ik het niet meer aan kan. Maar ik ben toch die grootste beer? Ben ik dan niet gewoon ook de sterkste en de machtigste en kan ik al die beren best aan? Nu even ophouden met dat metaforische ge***. Ik ben die beer. Klaar. 

 

Draai het om

Draai het rijtje hierboven om en je hebt alles wat je wel wil. Probeer het maar eens. Vrijheid en creativiteit lijken mijn grootste wensen, dus daar moet je dan wel wat mee doen. Ik zie het eigenlijk gewoon, nu moet ik het nog doen.. 
Hoe begin je zoiets? ben ik al begonnen door deze blog? Hoe combineer je het zoeken naar, met dat kleine stukje zekerheid? Jep.. de volgende blog lijkt geboren! 

Kunnen jullie helpen?

 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.