10 tips voor een Girlboss- vakantie

Gepubliceerd op 15 juli 2017 om 09:40

Zoals veel van jullie ga ook ik op vakantie. Het is iets waar ik al het hele jaar naar uitkijk. Of zoals veel van ons; het hele half jaar, want eerlijk gezegd ga ik wel meer dan eens per 365 dagen weg. Wat een luxe. Heerlijk even niets doen. Of juist een nieuwe plaats verkennen. Je hebt het verdiend en ik ook. We werken zo hard dat we nauwelijks aan ontspannen en zen-momentjes toekomen. En wat nou als juist ik jou zeg dat ik het deze vakantie er niet zo makkelijk vanaf ga maken. Ik ga aan de slag, en ja, ik bedoel het W-woord. Deze vakantie ga ik werken..
aan mezelf, voor mijzelf.

Op dit moment heb ik volgens mij alle TedTalks gezien die er bestaan over het vinden van je life goals, het zoeken naar geluk, of nee het stoppen met zoeken. Het opstellen van doelen en het vormgeven aan dat wat jij wil. Oud&Nieuw afgelopen jaar was voor mij een moment dat ik echt echt plannen maakte voor 2017. En deze plannen hebben stand gehouden. Een momentje van bezinning was alles dat ik nodig had. En dat momentje van bezinning, helemaal weg van alles wat je kent, heb je nog veel meer op vakantie. 

Aan de slag!

Je zou kunnen denken: 'oh, ja ik denk op vakantie altijd wel even na over mijn huidige leven en wat ik eigenlijk anders zou willen. Dit geldt niet voor mij'. Als je dat vindt, dan geldt dit inderdaad niet voor jou. Want je klinkt content. 
Ik heb het mezelf vaak genoeg gezegd hoor, ik heb daar geen oordeel over. Maar het standhouden van al die dingen die ik tijdens zo'n vakantie heb geleerd van mijzelf, en eigenlijk al wel wist, dat is waar het bij mij mis gaat. Dit jaar wil ik echt aan de slag gaan. En ga ik echt aan de slag! 


1. Koop een agenda

Koop een agenda. Het is agenda-seizoen, dus dat moet niet zo moeilijk zijn. Voor mij werkt het hardcopy hebben van mijn afspraken, en eigenlijk het visueel hebben op papier, net even beter maar het kan zijn dat dit voor jou anders is. Dit is jouw komende jaar, recht voor je neus.

2. Neem die agnede mee op vakantie

Ik zou dus geen a4 klapper meenemen, of een Diddle- agenda met spiegel en props (Ja, ik had hem hoor!) maar een compacte reisbare - agenda. Check? Oke, let's move on. 

3. Neem de tijd (spreekwoordelijk)

Ga ergens zitten, een uurtje of 2/3, net wat jij nodig hebt. Zorg dat je telefoon en andere electronica niet in de buurt zijn. Een muziekje mag, maar probeer van te voren je lijst vast te hebben gesteld. Zorg dat je niet gestoord wordt. 

4. Happy times!

Bedenk wat de laatste keer was dat je heel gelukkig was. Waar was dat, met wie was dat, en hoe voelde dat? Zo, nu zit je er lekker in. Dit gevoel is je doel: happiness. 

5. Dit vind ik belangrijk- top 5

Schrijf maar op, in je hoofd of op papier - in willekeurige volgorde. Meer mag ook!

6. Hier heb ik een hekel aan- top 5

Niet meer dan 5 dingen hoor, anders val je weer terug in het negatieve. Minder dan 5 mag wel. 

7. Vergelijk

Wat in de bovenstaande lijstjes kom jij tegen in je leven? In je huidige leven? Het zou heel erg mooi zijn als je in het tweede lijstje niets tegenkwam, en in de eerste alles. Maar ik denk dat er dan iets mis is gegaan, want je bent al bij punt 7.. Eerlijkheid duurt het langst!

8. Inzicht heb je - wat nog meer?

Nu je de lijstjes met elkaar vergeleken hebt ben je je waarschijnlijk bewust geworden van dingen die je al lang wist. Maar je bent er nu mee bezig geweest, en in het hier en nu bewust geworden: dit is je eerste tool. Welke tools heb jij nodig om alles in je eerste lijstje (a.k.a. je girlboss-leven) mogelijk te maken? Is dat geld, tijd, netwerk etc? 

9. You get a tool - and you get a tool!

Veel van bovenstaande tools heb je al. Maar zeker nog niet allemaal. Hoe ga je die krijgen? Jij bent je eigen business, zie je zelf als dat ene project. Is het een kwestie van prioriteiten schipperen of is er simpelweg geen geld? Vaak bedenk ik allemaal valkuilen waar ik ' niets aan kan doen'. Ik sta eigenlijk mijzelf verschrikkelijk in de weg. 'Tja, ik heb geen geld en ben niet met een zak vol goud geboren ook, dus voor mij zijn die dingen niet weggelegd'. Ja, easy he. Nee: hoe kom je verd*mme wel aan dat geld? Dat is de instelling! En kan het ook anders?

10. Neem de tijd (letterlijk)

Je agenda loopt vaak tot volgende zomer. Ja, koop inderdaad een schoolagenda. Je weet nu dat je doel happiness is. Volgend jaar zomer wil je weer een nieuwe agenda kopen, en die volschrijven met nieuwe lijstjes en doelen, dus hup: aan het werk! Wat wil jij 21 november gehaald hebben. Oh- en wat 1 mei? Verdeel je hoofddoel in kleine stapjes. Zet ze in je agenda als mijlpalen. Afspraken me jezelf. Jij bent je eigen bedrijf, dit zijn je targets. 
Wellicht is er tussendoor tijd voor bila-gesprekken (maandelijks/per kwartaal), evaluatiegesprekken, beoordelingsgesprekken (nee- geen veroordelings-) en ga zo maar door. Neem het serieus en breng jouw 2017 in kaart. 

Project Girl Boss: start datum:
Getekend: Het dertigersdilemma 

 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.