Ik ga weer studeren. Je bent nooit te oud om te leren, toch?

Gepubliceerd op 26 juli 2017 om 20:32

2017 is het jaar van verandering voor mij. Of in elk geval van luisteren naar mijn hart. Zal ik gelukkig op mijn leven terugkijken mocht ik ooit vaarwel zeggen? Ik doe er in elk geval alles aan om geen spijt van iets te krijgen. De stap die ik nu genomen heb? Ik heb me ingeschreven voor een studie!

De studie die ik heb gekozen is de coachings opleiding van Nha. Deze studie sprak mij na alle gerelateerde opleidingen te hebben bekeken het meeste aan. Ik ben een drukke madam, en voltijd studeren zou helaas niet praktisch zijn. Mijn eigen tempo en toch begeleiding en sturing, docenten die er verstand van hebben, huiswerk (whaaaa), cijfers en een heus eindexamen: ik ga ervoor! Mijn doel is om uiteindelijk te specialiseren in burn-out coaching. Of, burn-out preventie. Hier ligt de combinatie van hr (papiertje al op zak), eigen ervaring en mijn van persoonlijke interesse. Na de coachingsopleiding van een jaar zal ik nog een half jaar burn-out coach 'beleren' om vervolgens voor mijzelf een klein praktijkje te kunnen openen (a girl can dream right?!). 
 
Ik dacht altijd: "pff had ik maar iets meer nagedacht over mijn studie, Back in the day. " Maar vorig jaar betrapte ik mezelf er op, toen ik dat weer dacht, dat ik net deed of ik 80+ was, en dat ben ik niet! (En al was ik dat!) Studeren was, is,  nog gewoon een hele voor de hand liggende optie! Hoezo in onmogelijkheden denken? Ja, dat is lekker makkelijk want dan hoef je niets te doen. Maar stel jezelf eens de vraag: welke studie/ welk werk zou jij doen mocht je nog alle keus hebben. En als je je antwoord dan hebt gegeven stel jezelf de vraag: waarom f***ing niet nu doen? Geld? Tijd? Prioriteiten stellen, net als ik! 
 
Waar een wil is is een weg. Want: je bent nooit te oud om te leren. Hebben jullie ervaringen met de combinatie werken en leren en voelt het anders dan vroegâh? 

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.