Gezonder leven - je lichaam verandert

Gepubliceerd op 27 september 2017 om 12:22

Ik was altijd een persoon die alles kon eten en niet per se aankwam. In elk geval, meer dan anderen. Er is een tijd geweest in mijn tienerjaren dat ik daarin doorsloeg, maar over het algemeen ben ik gezegend met goed genen. Iedereen waarschuwde me: ' op een bepaalde leeftijd zal het je niet meer allemaal zo makkelijk afgaan, en zal ook jij op je eten gaan letten'. Ja, die tijd is nu aangekomen. En ik ook. Of naja, was. Ik ben bewuster gaan leven, want je lichaam verandert. Ik ben 27, hoe moet dat over 10 jaar? Hoe ervaren jullie dat?

Je ziet ze overal om je heen. De #fitgirls die een healthy levenstijl hebben en die sporten na het werk omdat ze daar energie van krijgen. Ik ben niet zo hoor. Of in elk geval was ik niet zo. Ik probeer het altijd te nuanceren. Af en toe sporten is niets mis mee, maar op sommige dagen heb ik er gewoon geen energie voor. 

Energie krijgen van gezond eten

Dat merk ik ook de laatste tijd. Een gezond ontbijt, genoeg groenten en fruit en ik heb energie voor tien. We kunnen allemaal goglen en tips vinden aangaande gezond eten. Eet niet te veel koolhydraten (of alleen de goede) en drink niet te veel frisdrank en suikerhoudende drankjes. Toch is het allemaal makkelijker gezegd dan gedaan. 

Koffie 

Een haat liefde verhouding. Ja, heerlijk zo'n bakkie 's ochtends waar je energie van krijgt. Maar na 11 uur 's ochtends koffie drinken schijnt volgens sommigen ook weer beter te zijn. Ik probeer hoe mijn lichaam er op reageert en eigenlijk verbaast het me: ik heb meer energie dan voorheen. Ook probeer ik minder latte's en cappucino's te halen en voor de zwarte koffie te gaan. Voorheen dronk ik bijvoorbeeld zo 4 cappucino's per dag. Stelt niet veel voor, dacht ik altijd, maar al die melk (koemelk!): dat tikt behoorlijk aan in de calorien. 

Koemelk

Ik probeer geen/minder koemelk te drinken en te gebruiken in mijn eten. Het is weer persoonsgebonden maar ik merk dat ik er minder opgeblazen gevoel aan overhoud. Als ik dan toch een cappucino drink, dan een met plantaardige melk. Je hebt tegenwoordig zoveel alternatieven, en ze zijn zo lekker! 

Wijn

Oke, daar ga ik dan. Wijn is echt mijn vriend. Niet tot het verslaafde aan toe, maar met een wijntje vier ik af en toe het leven. Geniet er ook maar mooi van hoor, dat is mijn guilty pleasure. Maar ik merkte dat ik af en toe slechter sliep na het drinken van alcohol. Niet de eerste nacht (na een paar wijntjes slaap je wel hoor!) maar de dagen erna. Ik ging er op letten en zag een patroon. Ik probeer dus wat te minderen. Waar ik voorheen doordeweeks bij het koken een wijntje nam en gemiddeld toch 4 dagen per week alcohol nuttigde, probeer ik het nu in het weekend te houden. En af en toe jezelf wat gunnen: daar is niets mis mee hoor.

Buikvet

Geen eten, maar meer een zorg. Ik kreeg op een gegevenmoment van die lovehandles (mensen die dit lezen en me kennen zullen denken: JIJ?! ) en die wilde ik kwijt. Buiikspieroefeningen deden niet zo veel anders dan me mooie lijnen geven, maar het vet werd er niet door verminderd. 
Abs are made in the kithcen. Dus dat is toch echt waar je je probleemgebieden kan targeteren. 

Overige lichamelijke veranderen

Eten en sporten stimuleert zoveel meer dan ik kon bedenken. Ik sta aan het begin van een gezonder leven, zo voelt dat. Ik wil me vitaal en energiek voelen, in plaats van een 27 jarige in het lichaam van een 50 jarige. Probeer je goed in te lezen in wat werkt voor jou, want dat kan heel anders zijn dan voor mij. Toch dacht ik dat het leuk is om dit even met jullie te delen. 

Health is made in the kitchen!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.