Babyfever?

Gepubliceerd op 11 oktober 2017 om 08:56

Soms wil ik het ineens zo sterk: moeder worden. Ik denk dan dat dit het gevoel moet zijn waar men het dan over heeft als ze het hebben over rammelende eierstokken. Ik vertel het aan vriendlief, ik vertel het aan mijn beste vriendin en ik jank bij de gedachte.
Een dag later, soms duurt het wel een week hoor, denk ik: Pfieuw! Gelukkig heb ik het nog niet 'doorgezet'. Want ik ben me dan bewust van alles wat er gaat veranderen en nog veel meer. Ik ben zelf nog een kind? Dus een eigen kindje? Nee dankje.
Wat een wispelturigheid en wat een dilemma. Herkenbaar?

Mijn vriend noemt me in alles wispelturig. Behalve in mijn relatie hoor, daar zit het wel snor. Maar met de rest ligt het soms maar net aan de stand van de maan, zo lijkt het. Maar op 'onze' leeftijd kan je je toch niet permiteren om over de grote zaken des levens zo confused te zijn? Dat moet je dan toch 100% weten? 

Leeftijd

Het is de leeftijd, dat zal wel. Je lichaam schijnt ergens midden in je 20er jaren op zijn vruchtbaarste te zijn. De hormonen die door je lichaam gieren zullen er vast wel iets mee te maken hebben. Maar leuk is anders. 
Ik heb het gevoel dat we er niet meer naar leven en dat onze biologische klok niet gelijk loopt met het ritme van de maatschappij. Je studietijd wordt langer, je jong volwassene-op de arbeidsmarkt zijn wordt langer en je leven an sich wordt langer (hoop je!). Maar uiteindelijk schopt dit een hoop in war, zo lijkt mijn lichaam soms te denken. 

Pro's en con's

Als je dat lijstje moet maken zal je het wel nog niet echt willen. Dat neem ik mezelf altijd voor. Maar aan de andere kant vind ik het wel heel volwassen om er zo mee om te gaan. Wat zou het betekenen als je wel een kindje zou willen en wat zou het betekenen als je ervoor kiest het niet te proberen? Heeft het gevolgen voor je carriere? Vaak wel, maar niet altijd! Heeft het financiele gevolgen: JA! Wat doet het met de vrije tijd die jij en je lief over houden of is het het allemaal waard? 

Carriere

Toch wel echt een groot punt bij veel jonge vrouwen. Je wil iets doen met je studie en zal moeten investeren, time-wise om die Girl Boss te worden die je voor ogen hebt. Een part-time dag zal wellicht nog haalbaar zijn maar vaak houdt het daar bij op. Je sociale leven, en dus ook een gezin, wordt hier niet direct vrolijk van dus de combi houdt veel jonge vrouwen tegen. ''En dat contract, voor bepaalde tijd, dat wordt zeker niet verlengd bij het krijgen van een kindje? '' Ik hoor het mezelf zeggen en ik haat die gedachte. Want is het wel waar? Of zie ik beren?

Of is het het allemaal waard...

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.