'Dokter, ik heb last van mijn comfort-zone'

Gepubliceerd op 25 oktober 2017 om 11:08

Ken je dat gevoel? Je hebt duizend mooie plannen en ideeën, die je allemaal waar gaat maken, dat heb je besloten. Je hebt ze ontdekt toen je klaar was met je huidige ik/leven/baan en weet zeker: dit keer ga ik volharden, dit keer zet ik door. En dan komt hij om de hoek kijken. Hij- die comfort zone- hottie. En je denkt: is het echt zo vervelend hier? Nee - ik ga nog wel even chillen met mijn C.Z. - tot dat ik weer in dezelfde spiraal terecht kom.. en dan weet je het zeker - dit keer ga je er echt voor!

De comfort zone is vriend en vijand

Voor mij in elk geval wel. Om het moment dat ik te lang in de zone zit, komt er zo nu en dan een moment van inzinking (of briljant zijn) en ik vecht me er uit. Tot het randje dan, want dan wordt het eng. 99 stappen maar nummer 100 net niet. Want dan komt hij weer de hoek om, en denk ik: Hee, wat lekker vertrouwd. Ik stap wel even dezelfde 99 stappen mee terug, rechtstreeks in zijn armen. Oh- C.Z. ...

Liever zwart wit dan grijs

Dat is mijn motto. Ik ga liever door ups en downs en een rollercoster aan emoties dan dat ik saai en verveeld ben. Het is zo heerlijk gezellig, en ik ben er van overtuigd dat ik die impulsen nodig heb.
Toch merk ik op dat naarmate ik ouder word, en zo oud ben ik echt nog niet, het grijze ook een soort van aantrekkelijkheid krijgt. En er zijn natuurlijk meer tinten grijs, dat weten we inmiddels.

Leeftijd, ben jij dat?

Nee, dat niet per se bij iedereen maar ik merk wel dat stabiliteit makkelijker te combineren valt met een werkend bestaan en met het het van verantwoordelijkheden. Ik heb een bepaald ritme gecreëerd waarbij die ups en downs, sowieso door de weeks, ook niet alles zouden zijn.. 

Terug naar de dromen

Maar die dromen, die liggen buiten je C.Z. Life begint there enzo.. dus een beetje stabiliteit met een snufje lef, is dat dan het recept voor mij? En hoe doen jullie dat, eruit stappen. Het enge is het leuke en het nieuwe is het spannende.. kennen jullie dat en hebben jullie tips om er niet in verstrikt te raken?


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.