Hop Hop, weer een nieuwe job?

Gepubliceerd op 4 december 2017 om 17:14

Job Hoppen. Ik vind het een interessante. Je hebt natuurlijk verschillende varianten van werken; loondienstcontracten, zzp'ers, trouwe honden.. noem maar op! Je hebt voordelen en nadelen van dat gehop. En het is best wel een dingetje, want om mij heen is het raaaazend populair! Hoe zien jullie dat?

Bereikbaarheid

We zijn natuurlijk met zijn alleen een stuk bereikbaarder. Dat wil zeggen, zoek jij geen job dan zoekt de job jou wel. Je wordt zo gevonden en je scope wordt daardoor een stuk groter.

 

Stabiliteit?

Eigenlijk willen we steeds vaker vrijheid. Maar is dat dan niet te combineren? Kan je je stukje vrijheid niet gewoon zoeken binnen je huidige werkomgeving? En stabiliteit is toch een heerlijk fundament om op te bouwen?

 

Want we willen B O U W E N

Ja, want trouwen en huisje-boompje-beestje willen we ook. Een goed salaris en een beetje grond om bijvoorbeeld toch dat gezinnetje op te kunnen bouwen. Pff..

 

Het gras is groener

En ik spreek uit ervaring, ik hop af en toe wel. Mijn ouders en de generatie voor de mijne kijkt soms met grote ogen toe. ' je hebt pas twee jaar gewerkt bij bedrijf X, dan ga je toch niet weg?' Nou heel soms, soms he.. vind ik dat gewoon best lang!

 

Leeftijd

Wat een gezeik over die leeftijd, maar dat speelt wel mee. Laatst nog werd een zwangere kennis van mij haar contract niet verlengd door slecht functioneren. Ja, dat is de keerzijde. Wanneer het andersom ook zo werkt. Want zo ' slecht'  functioneerde zij niet hoor!

 

Is er ook ooit zekerheid?

Ik denk nee. Maar zoek ik dat? Hoe zie jij dat? 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.