Niet alleen iets beginnen - maar ook afronden

Gepubliceerd op 10 maart 2018 om 08:15

Je kan het niet? Je kan het trainen!
Het dilemma- het woord zegt het al. Niet bepaald hetgeen past bij toewijding en de schouders eronder. Want dilemma - je twijfelt! Ik twijfel. Dus vol mijn droom achterna is lastig. Want, dilemma.
Kleine stapjes, zodat je die grote stap makkelijker zet: zo creëer ik toewijding. Want ik heb geen psycholoog nodig om te bedenken dat ik iets afmaken moeilijk vind. Maar niet omdat ik lui ben, maar juist omdat ik twijfel. Daarom pak ik het anders aan.

1. Kleine doelen 
Het klinkt vrij logisch, maar hier komt ‘ie: als je niet weet wat je wel wil, wat weet je dan wel? Ik bedoel: ik weet niet zo goed wat ik over tien jaar wil doen, maar ik weet wel wat ik vanavond wil. Ook weet je misschien niet of je een huis wil kopen op dit moment, maar je weet wel dat je komende maand nog wel goed zit. Volledig. Je bent zeker van je zaak. Je doel en je gedachten kleiner maken, zorgt dat je focus legt op positiviteit (want ik weet wat ik wil). Dat het bijzaken betreft is even onbelangrijk. 
 
2. Kleine doelen groots aanpakken
Oke, jij wil volledig achter keuzes staan. (Lees: ik wil dat.) DOE dat dan ook! Ik weet dat ik vanavond op de bank wil ploffen en even me-time wil ervaren. Ik ga dat volledig doen. Wanneer iemand mij voor vanavond vraagt of ik mee ga dingesen - nee. Ik heb volledige toewijding aan mijn plan. 
 
3. Opschalen
Je zal zien als je de smaak te pakken hebt van keuzes maken en hier achter staan wordt het vanzelfsprekender om dit te doen. Je plan niet enkel op vandaag betrekken, maar ook op morgen/volgende week wordt al iets makkelijker. 
 
4. 10 kleine doelen maakt samen 1 grote
En andersom. Onthoud dat.
 
5. Probeer het gewoon
Ik zou zeggen: probeer ‘t gewoon. Je traint je eigen mind en het is als een spier: hoe vaker je traint hoe beter je wordt. Het afmaken van zaken wordt je doel, anders dan het opstarten. 
 
Gaandeweg kom ik erachter dat ik, in tegenstelling tot vorig jaar al grote stappen heb gemaakt. Weten wat je niet wil, is ook wel iets weten. En dát werkt verslavend. 

« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.