Niet alleen iets beginnen - maar ook afronden

Je kan het niet? Je kan het trainen! Het dilemma- het woord zegt het al. Niet bepaald hetgeen past bij toewijding en de schouders eronder. Want dilemma - je twijfelt! Ik twijfel. Dus vol mijn droom achterna is lastig. Want, dilemma. Kleine stapjes, zodat je die grote stap makkelijker zet: zo creëer ik toewijding. Want ik heb geen psycholoog nodig om te bedenken dat ik iets afmaken moeilijk vind. Maar niet omdat ik lui ben, maar juist omdat ik twijfel. Daarom pak ik het anders aan.

Lees meer »

Zelfvertrouwen en op jezelf vertrouwen

Klinkt iets zwaarder dan het is, wees niet bang. Het is natuurlijk wel heel erg belangrijk; en essentieel. Maar dat vallen en opstaan hoort bij het ouder worden, en ook bij het dilemma. De ene dag ben ik zelfverzekerd en de andere dag weet ik mijzelf even geen houding te geven. Onzekerheid in mijn werk en privé. Het is ook wel logisch, want als je zelf een twijfelkont bent, niet helemaal weet wat je wil, ben je dan ergens zeker van? Kan je op jezelf bouwen?

Lees meer »

December: constant hormonaal en reflecteren kan je leren

Einde van het jaar, ik houd er van. Ik wilde eigenlijk gaan schrijven over de November blues, maar heb me bedacht. Het gaat in pieken en dalen en ik ben continu hormonaal (nee; niet zwanger). Vroeger kon ik spreken van een maand emotioneel wat onstabieler zijn, maar nu houdt het aan. Al ongeveer 2 jaar. Toch houd ik er van, die pieken en dalen. Dat grijze gebied er tussen: not so much.

Lees meer »

Hop Hop, weer een nieuwe job?

Job Hoppen. Ik vind het een interessante. Je hebt natuurlijk verschillende varianten van werken; loondienstcontracten, zzp'ers, trouwe honden.. noem maar op! Je hebt voordelen en nadelen van dat gehop. En het is best wel een dingetje, want om mij heen is het raaaazend populair! Hoe zien jullie dat?

Lees meer »

'Dokter, ik heb last van mijn comfort-zone'

Ken je dat gevoel? Je hebt duizend mooie plannen en ideeën, die je allemaal waar gaat maken, dat heb je besloten. Je hebt ze ontdekt toen je klaar was met je huidige ik/leven/baan en weet zeker: dit keer ga ik volharden, dit keer zet ik door. En dan komt hij om de hoek kijken. Hij- die comfort zone- hottie. En je denkt: is het echt zo vervelend hier? Nee - ik ga nog wel even chillen met mijn C.Z. - tot dat ik weer in dezelfde spiraal terecht kom.. en dan weet je het zeker - dit keer ga je er echt voor!

Lees meer »

Babyfever?

Soms wil ik het ineens zo sterk: moeder worden. Ik denk dan dat dit het gevoel moet zijn waar men het dan over heeft als ze het hebben over rammelende eierstokken. Ik vertel het aan vriendlief, ik vertel het aan mijn beste vriendin en ik jank bij de gedachte. Een dag later, soms duurt het wel een week hoor, denk ik: Pfieuw! Gelukkig heb ik het nog niet 'doorgezet'. Want ik ben me dan bewust van alles wat er gaat veranderen en nog veel meer. Ik ben zelf nog een kind? Dus een eigen kindje? Nee dankje. Wat een wispelturigheid en wat een dilemma. Herkenbaar?

Lees meer »

Werken met een coach

Ik ben momenteel bezig met een eigen coachingsopleiding. Ik coach momenteel al hier en daar, maar meer voor de lol en zou graag een professioneler rugzakje hebben in mijn vervolgstappen. Sinds deze week is ook de ' vind je coach' rubriek live op mijn site. Het lijstje wordt steeds langer, week na week, en ook bij mij kan je straks terecht voor een leuke sessie. Waarom zou je een coach inschakelen, ga ik zelf naar een coach, wat voor coach past bij jou en wat kan je verwachten? Ik vertel het je hieronder.

Lees meer »

Gezonder leven - je lichaam verandert

Ik was altijd een persoon die alles kon eten en niet per se aankwam. In elk geval, meer dan anderen. Er is een tijd geweest in mijn tienerjaren dat ik daarin doorsloeg, maar over het algemeen ben ik gezegend met goed genen. Iedereen waarschuwde me: ' op een bepaalde leeftijd zal het je niet meer allemaal zo makkelijk afgaan, en zal ook jij op je eten gaan letten'. Ja, die tijd is nu aangekomen. En ik ook. Of naja, was. Ik ben bewuster gaan leven, want je lichaam verandert. Ik ben 27, hoe moet dat over 10 jaar? Hoe ervaren jullie dat?

Lees meer »

Een nieuw kindje is geboren

Mijn nieuwe kindje: een nieuw project. 365 laptoplife gaat vanaf 1 september van start. Het is mijn weg van loondienst naar zelfstandigheid, met tips & trucs voor iedereen die net startend is of de droom ook heeft.

Lees meer »

Mijn lof en roem voor deze planner en agenda.

Laatst zei ik tegen iemand dat ik van structuur hield. Nee, zei hij: jij houdt niet van structuur, jij hebt structuur nodig. En hij kende mij (ik kende hem net 10 minuten) beter dan ik dacht. Het is waar: ik ben lang leve de impulsieve acties, geel voor de mensen die weten wat ik bedoel, maar kom de dag door met lijstjes en rijtjes. Zonder houvast blijft het in mijn hoofd rondspoken; en dan word ik GEK! Ik ging op zoek naar de perfect planner.

Lees meer »

Ik ga weer studeren. Je bent nooit te oud om te leren, toch?

2017 is het jaar van verandering voor mij. Of in elk geval van luisteren naar mijn hart. Zal ik gelukkig op mijn leven terugkijken mocht ik ooit vaarwel zeggen? Ik doe er in elk geval alles aan om geen spijt van iets te krijgen. De stap die ik nu genomen heb? Ik heb me ingeschreven voor een studie!

Lees meer »